Pidulik ja suvine tort šokolaadise brownie põhja, kreemja toorjuustutäidise ja rohkete maasikatega.
Põhi:
- 75 g võid
- 75 g tumedat šokolaadi
- 0,75 dl suhkrut
- 2 muna
- 4 sl riisi- või nisujahu
- näpuotsaga soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
- 200 g toorjuustu
- 1,5 dl 35% koort
- 150 g magusat kondenspiima
- 4 lehte želatiini
Vahele ja peale:
- u. 300-400 g maasikaid
Glasuur:
- 85 g tumedat šokolaadi
- 0,5 dl 35% koort
Põhjaks klopi munad suhkruga lahti. Sulata või ja šokolaad vesivannil, lisa munasegule. Viimasena sega juurde omavahel segatud küpsetuspulber, jahu ja sool. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 15 minutit. Jälgi, et koogipõhi jääks seest veidi niiske. Jahuta põhi ja aseta lahtikäiva koogivormi põhja.
Et saaksid kenad tordiääred, määri koogivormi ääred õrnalt võiga ja aseta peale tordikile või küpsetuspaberi ribad. Kata koogipõhi ja servad ilusate suurte maasikapoolikutega nii nagu fotolt näha – lõikepool väljapoole.
Täidiseks vahusta koor, lisa kondenspiim ja toasoe toorjuust. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette likku. Pigista liigne vedelik välja ja lahusta väheses kuumas vees. Nirista želatiin kreemi hulka. Vala täidis põhjale (jälgi, et maasikad oleksid kenasti serva ääres rivis) ja aseta külmikusse vähemalt neljaks tunniks.
Glasuuriks sulata vesivannil šokolaad ja sega juurde koor. Vala glasuur koogile ja lase külmas taheneda. Kaunista kook värskete maasikate ja piparmündilehtedega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee); sh tordi idee toidublogist “H for home – toit ja ilusad asjad”
Elis Veersoo
Väga hea kook soovitan teistele ka
Katriin
Ülimaitsev tort! Soovitan! Meenutas maitselt natuke nagu kräsupea kooki.
Mina kasutasin 23cm läbimõõduga koogivormi. Seega ei tulnud mul tort nii kõrge kui pildil näha on. Samuti ei olnud mul tort väga tahke, selline pehme oli aga samas ei vajunud ka väga laiali, hoidis ikka vormi aga mitte piisavalt. Kasutasin želatiini lehtede asemel umbes 1,5tl želatiini pulbrit. Kas peaksin järgmine kord sama vormi kasutades želatiini pulbrit kasutades selle kogust suurendama?
Eva@Perenaine
Katriin, täname tagasiside eest 🙂
Teoreetiliselt oled õige koguse võtnud, aga eks need erinevad tooted käituvad erinevalt. Seetõttu järgmine kord suurenda oma kodus oleva pulbri kogust.
Saara
Kas glasuuri õpetuses on vahukoore hulk õige? 50g šokolaadi segades selle hulga vahukoorega oli tulemus väääga vedel ja hele vedelik…
Marit
Saara, esialgu peale sokolaadi sulatamist jääbki glasuur vedel. Kui paned tordi külmikusse siis glasuur tahkub. Antud glasuur ei peagi jääma väga kõva vaid pigem pehmem ja siidjam
Piret K
Tere, kas võib kasutada ka kohvikoort?
Eva@Perenaine
Ei, sest koor tuleb vahustada (kohvikoor vahtu ei lähe).
Maarja -
Tere. Mitmega pean korrutada kui soovin 24cm vormi teha ?
Eva@Perenaine
1,4-ga
Svetlana
Lemmik
Johanna
Millega pean korrutama kui teen 26cm lahtikäivasse vormi?