Kiirelt valmiv magusroog, kus krõbeda mandlimaitselise purukatte all on peidus mahlased maasikad-rabarberid. Serveeri vanillijäätise, vanillikastme või piimaga.

  • 400 g rabarberit
  • 300 g maasikaid
  • 100 g suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
Puru:
  • 100 g võid
  • 100 g nisujahu
  • 80 g mandlijahu
  • 100 g Demerara suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Sega omavahel kuivained. Lisa külmad võitükid, haki purutaoliseks. Tükelda rabarber ja maasikad. Sega suhkru ja maisitärklisega, vala ahjuvormi (24 cm läbimõõt). Raputa peale puru, küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.

Serveeri leigelt koos vanillijäätise, vanillikastme või piimaga.

Retsept ja foto: Marit Soobik