Kiirelt valmiv magusroog, kus krõbeda mandlimaitselise purukatte all on peidus mahlased maasikad-rabarberid. Serveeri vanillijäätise, vanillikastme või piimaga.
- 400 g rabarberit
- 300 g maasikaid
- 100 g suhkrut
- 2 sl maisitärklist
Puru:
- 100 g võid
- 100 g nisujahu
- 80 g mandlijahu
- 100 g Demerara suhkrut
- 1 tl kaneeli
Sega omavahel kuivained. Lisa külmad võitükid, haki purutaoliseks. Tükelda rabarber ja maasikad. Sega suhkru ja maisitärklisega, vala ahjuvormi (24 cm läbimõõt). Raputa peale puru, küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.
Serveeri leigelt koos vanillijäätise, vanillikastme või piimaga.
Retsept ja foto: Marit Soobik