Lihtsalt valmiv efektne ja kreemine kook.
- 1 l maasikajogurtit
- 500 g maasikaid
- u. 22 keelekese või ladyfingers küpsiseid
- 12 želatiinilehte
Vooderda 26 cm-se läbimõõduga ümmarguse koogivormi servad küpsistega. Lase želatiinil 5 minutit külmas vees paisuda, pigista kuivaks, lahusta vähese kuumas vees.
Tükelda maasikad, sega jogurti hulka. Nirista peene joana želatiin toasooja maasika-jogurtisegu hulka. Vala ettevaatlikult küpsistega ääristatud koogivormi.
Lase tarduda vähemalt neli tundi, serveeri maasikatega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Ivika
Tegin eile ja üllatusin – tõeliselt hea ja kerge kook. Lisasin omaltpoolt 200g kodujuustu ja kohvikoort!, just, ning 2 spl suhkrut – super!
Mari
Kui on karta, et kook maitsetu tuleb, siis lisa jogurtile suhkurt (tark on enne želatiini lisamist maitsta). Mina paneks põhja ka kas küpsiseid või siis biskviitpõhja, on parem taldrikule tõsta.