Neid kauneid pehme küpsise ja hapukama moosiga valmistatuid väikseid koogikesi on kerge valmistada ja hea tee kõrvale ampsata.

  • 200 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl soodat(annab mõrkjama maitse) või küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1.5 dl hapukamat marmelaadi või paksemat moosi

Sulata või, kuumuta kuni tekib vaht, ära lase pruunistuda. Tõsta pott pliidilt, sega hulka suhkur, jahuta.

Sega jahu, sooda ja vanillsuhkur, lisa rasvainesegu hulka.

Võta piklik, sügava õõnsusega teelusikas, suru tükike tainast lusika külge, eemalda üleliigne tainas ja pane ovaal ahjuplaadile. Jätka seni kuni kogu tainas on vormitud pisikesteks kookideks.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Pane jahtunud koogipoolele marmelaadi ja suru peale teine koogipool. Puista peale tuhksuhkrut.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)