Magustoidu klassika lapsepõlvest.

  • 800 ml piima
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Eralda munavalged ja munakollased. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa 0,5 dl suhkurt ja jätka mikserdamist kuniks oled saanud tugeva vahu.

Pane piim potti ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja tõsta munavalgevaht lusikatäite kaupa piima sisse. Keera pallidel teist külge ja kasta neid piima sisse, u. 2-3 minutit. Tõsta pallid vahukulbiga eraldi kaussi.

Klopi munakollased ülejäänud suhkruga lahti. Sega 3-4 spl kuuma piimaga ja kalla segu potti ülejäänud piima sisse. Kuumuta madalal tulel pidevalt segades kuniks segu pakseneb (4-5 minutit). Kalla magustoiduvormidesse ja tõsta peale lumepallid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)