Lihtsalt ja kiirelt valmiv soojendav supp. Kogused kahele.

  • 160 g punaseid kiirkeeduläätsi
  • 1 klaas aedviljapuljongit
  • 1 paprika
  • 1 porgand
  • 1 küüslauguküüs
  • pisut tšillipulbrit
  • soola ja pipart, loorberilehte
  • praadimiseks õli

Pane kastrul tulele ning kalla sinna paar sörtsu rapsi- või oliivõli. Haki küüslauk peeneks ja kuumuta kiirelt õlis, lisa kohe ka tükeldatud paprika ja porgand. Prae paar minutit. Seejärel lisa puljong, loorberileht ja sõelal külma veega loputatud punased läätsed.

Lisa paar klaasitäit vett, lase supil keema tõusta, keera kuumus madalaks ning hauta tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed (u. 15 minutit). Kui supp tundub liiga paks, võid lõpus lisada veel kuuma vett, kuni saad sobiva paksuse. Maitsesta tšillipulbri ja meresoolaga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Lisa purustatud tomateid.
  • Lihasõpradele prae supile lisamiseks peekoniviile.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)