See koheva beseekihi ja hapuka kreemise täidisega laimikook kuulub Ameerika koogiklassikasse.

Põhi:

  • 180 g Digestive küpsiseid
  • 75 g sulatatud võid

Täidis:

  • 5 munakollast
  • 1 purk magustatud kondenspiima
  • 5 laimi mahl

Kate:

  • 5 munavalget
  • 1,5 dl peeneteralist suhkrut

Purusta küpsised kohviveskis ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm koogivormi põhja ja 3 cm kõrgusele äärteks ja eelküpseta põhja 180-kraadises ahjus ca 10 minutit.

Vahusta munakollaseid ca 2-3 minutit, nirista vahustamise ajal sisse kondenspiim ja seejärel laimimahl. Peata mikseri töö kui oled saanud ühtlase õhulise massi.

Vala laimitäidis eelküpsetatud küpsisepõhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 15 minutit. Vahusta munavalged ja kui oled saanud pehme vahu, nirista sisse suhkur. Jätka vahustamist kuniks oled saanud tugeva läikiva vahu. Tõsta see koogile ja küpseta kooki veel 8-10 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)