See koheva beseekihi ja hapuka kreemise täidisega laimikook kuulub Ameerika koogiklassikasse.
Põhi:
- 180 g Digestive küpsiseid
- 75 g sulatatud võid
Täidis:
- 5 munakollast
- 1 purk magustatud kondenspiima
- 5 laimi mahl
Kate:
- 5 munavalget
- 1,5 dl peeneteralist suhkrut
Purusta küpsised kohviveskis ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm koogivormi põhja ja 3 cm kõrgusele äärteks ja eelküpseta põhja 180-kraadises ahjus ca 10 minutit.
Vahusta munakollaseid ca 2-3 minutit, nirista vahustamise ajal sisse kondenspiim ja seejärel laimimahl. Peata mikseri töö kui oled saanud ühtlase õhulise massi.
Vala laimitäidis eelküpsetatud küpsisepõhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 15 minutit. Vahusta munavalged ja kui oled saanud pehme vahu, nirista sisse suhkur. Jätka vahustamist kuniks oled saanud tugeva läikiva vahu. Tõsta see koogile ja küpseta kooki veel 8-10 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Mis on Key Lime Pie? ‹ Perenaine.ee
[…] Koogikatte võib lisaks munavalge-vahule teha ka vahukoorest ning täidisesse võib lisada ka laimikoort. Head küpsetamist! Koogi retsepti leiab siit. […]
Mari
Raudselt üks lemmik kook. Minul on eelmisel päeval valmis tehes besee kiht pisut kokku tõmmanud servadest, aga kena näeb välja ikka ja maitseb ka hea.
Kris
Originaalis seda kooki ei küpsetatagi – selles mõte ongi, et laimimahl teeb kogu töö ära. Kook, mille valmistamisel pole vaja ahju ega värsket piima. Kui aga beseekate peale teha, siis loomulikult tuleb ahju panna. Iseasi ka kui hirm toore muna ees 😉
K
Muidu ülimaitsev kook aga keskmine osa ei jää nii kreemikas, vaid pigem munasem, mida teen valesti?