See kiirelt valmiv, küpsetamist mitte vajav ja vähestest koostisainetest valmistatav küpsisekook on meelepärane kõigile halvaasõpradele. Kindlasti kata kook värskete marjadega!
Põhi:
- 180 g šokolaadiküpsiseid
- 7 sl kanget kohvi
- 2 sl hapukoort
Täidis:
- 360 g heledaid küpsiseid
- 75 g halvaad
- 500 g hapukoort
Kate:
- 180 g šokolaadiküpsiseid
- 200 g hapukoort
Põhja valmistamiseks purusta küpsised hästi peeneks, lisa kohvi ja hapukoor, sega ühtlaseks. Suru segu 26 cm-se läbimõõduga koogivormi.
Täidise jaoks purusta küpsised, aga jäta ka suuremaid küpsise tükke, peenesta halvaa. Sega küpsiste ja halvaa hulka hapukoor, pane segu koogipõhjale.
Katteks peenesta šokolaadi küpsised, sega hapukoorega ja aseta täidisele. Lase külmikus mõned tunnid kuni üleöö seista. Kata kook pealt meelepäraste marjadega.
Retsept: Ragne Värk (Kokkama Ragnega), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Ando
Alustuseks olgu kohe ära öeldud – väga hea oli tavapärase küpsisetordi kõrval! Aga mõned küsimused jäid. See alumine kiht tuli hästi nö kitine – sitke ja kleepuv, ainult märja lusikaga õnnestus seda kuidagi laiali saada. Hiljem ka kooki lõigates oli see samamoodi hästi kleepuv ja keeruline oli toimetada. Teisele kihile lisasin veidi rohkem halvaad, aga see rohkem maitse ja halvaa teema. Kolmandale kihile lisasin aga rohkem hapukoort, kuna see tuli algselt tüki tugevam, kui teine kiht, mistap tundus keeruline olevat seda sellle kergema/vedelama kihi peale laiali lükata. Aga nagu alguses öeldud – maitses hästi ja pereliikmed on õhinas seda retsepti omalt poolt täiendamas/kohendamas. Homme teeme hoopis tassikoogina. Võib-olla apelsini- või sidrunikoor võiks olla huvitav lisand jne. Aga olemuselt hästi lihtne ja mõnus dessert, kus saab soovi korral ka oma fantaasial lennata lasta:)