- 4 dl puljongit
- 1 dl risoto riisi
- 2 spl valget veini
- 1,5 dl praetud kukeseeni
- 1 šalottsibul
- peotäis värsket rukolat
- 1 dl riivitud parmesani juustu
- musta pipart
- võid praadimiseks
Kuumuta puljong ja jäta ootele.
Tükelda šalottsibul, kuumuta pannil või ja prae sibul kergelt läbi. Lisa riis ja pruunista sedagi. Kalla peale vein.
Hakka puljongit riisile kulbitäie-kaupa lisama nii, et järgmise täie lisad siis kui eelmine on riisi sisse imendunud. Sega aeg-ajalt. Riisi tuleb sedasi keeta ca 20 minutit, kuniks see on kergelt krõmps. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Sega sisse parmesani juust.
Prae seened pannil ja lisa pooled risoto sisse. Serveeri risotot ülejäänud kukeseente, rukola ja parmesani juustuga.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)