Meie lugeja Marina Mari jagas meiega õpetust, kuidas teha kauneid õunaroose. See on tõesti lihtne!
Retsept:
- 250 g lehttaigent
- 2 õuna
- 3 spl suhkrut
- 1,5 dl vett
Lahusta suhkur 2 spl vees ja keeda siirup. Eemalda õunte südamik ja lõika õunad õhukesteks viiludeks, keeda viilud siirupis 1-3 minutit, tõsta nõrguma. Rulli taigen 2-3 mm paksuseks, lõika 2 mm laiused ribad, puista need üle suhkruga ja lao ribadele õunaviilud nii, et kooreosa jääb ülespoole. Keera rulli.
Laota roosid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus kuniks need on pruunid (ca 15 minutit).
Aitäh Marinale õpetuse eest!
Fotod: Marina Mari
Imelised õunaroosid |
[…] silma ilmselt Pinterestis ja hiljem leidsin juba ühe eestikeelse retsepti, mille leiad SIIT. Ma pole kunagi elus ühtegi õunakooki ega midagi sellesarnast küpsetanud, aga vaadates aknast […]