Need suured ja seest pehmed halvaamaitselised ja kergelt vürtsikad küpsised valmivad kiirelt kui kõrvitsapüree juba enne valmis keedetud.
- 115 g võid
- 175 g tumedat muscovado pruuni suhkrut
- 200 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
- 60 g halvaad
- 1 tl vanillisuhkrut
- 225 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 1 tl kaneeli
Vahusta või suhkruga heledaks, lisa kõrvitsapüree. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja vanillisuhkur. Lisa koos peeneks hakitud halvaaga kõrvitsa-võisegule, sega ühtlaseks.
Tõsta lusikaga tainaportsud ahjuplaadile, jättes piisavalt ruumi kerkimiseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Sellest kogusest tuleb u. kahe ahjuplaaditäie jagu küpsiseid.
Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Helen
Tõsiselt head präänikud! Kuna just ei teadnudki, mida kilojao kõrvitsaga peale hakata siis enne jõule mõtlesin teha neid jõulupakkidesse. Sellised natuke jõulu maitsega.
Mari
Superhead präänikud. Olen korduvalt teinud. Kuid viimastel kordadel asendasin pruuni suhkru tavalisega. Ning panin ainult poole olevast suhkrukogusest. Väga head tulid.