Tavapärasemast mahlasemad küpsised kirsimoosi ja kookoshelvestega.

  • 3,5 dl kookoshelbeid
  • 3 dl jahu
  • 2 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 3,5 dl neljaviljahelbeid
  • 150 g külma võid
  • 1 munakollane
  • 2,5 dl kirsimoosi

Jaota kookoshelbed pooleks, laota üks osa ahjuplaadile ja rösti 180 kraadi juures umbes 5-6 minutit. Jahuta.

Sega suures kausis jahu, neljaviljahelbed, suhkur, külmad võitükid, sool ja röstitud kookoshelbed. Mulju sõrmedega kõik ühtlaseks seguks, lisa munakollane.

Tõsta 1,75 dl tainast kõrvale, ülejäänud kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru sõrmedega pisut kokku. Määri peale moos, pudista peale ülejäänud tainas ja röstimata kookoshelbed.

Küpseta 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Lase täielikult jahtuda (restil) ja lõika tükkideks.

Küpsised säilivad õhukindlas nõus 3 päeva.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)