Vürtsikad kõrvitsamuffinid pähklitega; efektse välimuse tagab martsipanikate.
- 2 muna
- 125 g suhkrut
- 135 g kõrvitsapüreed
- 60 g nisujahu
- 45 g täisteranisujahu
- 90 g rapsiõli
- 40 g pähkleid, tükeldatud
- 1 tl soodat
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl muskaatpähklit
- 0,5 tl purustatud nelki
- näpuotsaga soola
Sega kokku kuivained (jahud, sooda, kaneel, muskaatpähkel, nelk, sool). Vahusta munad suhkruga (mikseri abiga), lisa õli ja jätka vahustamist. Jätka käsitsi segamist – lisa kõrvitsapüree, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kuivained ja pähklid. Sega kiirelt ühtlaseks. Tainas tuleb üsna vedel. Jaga muffinivormidesse ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 25-30 minutit.
Muffinid kerkivad üsna hästi, seega täida vormid poole ulatuses. Sellest kogusest saad 8 muffinit.
Kaunista soovi korral martsipaniga (martsipani saad kollaseks näiteks safrani abiga; rohelise saamiseks lisa martsipanile matcha pulbrit).
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Karoliina
Polnud head!
Vabandust!
Eva
Karoliina, kahju kuulda! Miks ei tulnud head?