Tarretatud kook kõrvitsa ja kohupiimaga.

 

Põhja jaoks läheb vaja:

  • 3 muna
  • 2 sl graham nisujahu
  • 1,5 sl maisitärklist
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 400 g kõrvitsat
  • 5 tl želatiini
  • 1 dl Kadarbiku 5 vilja smuutit (või mango-, virsikunektarit vms.)
  • 75 ml värskelt pressitud astelpajumahla
  • 300 g vaniljekohupiima
  • 3 kompottvirsikupoolikut
  • 3-4 sl suhkrut

Vahusta munad suhkruga. Sõelu sisse kuivained ja sega ettevaatlikult läbi. Võta 20 cm läbimõõduga vorm, määri võiga ja puista üle jahuga ja vala koogitainas sisse. Küpseta 25 minutit 170-kraadises ahjus. Lase jahtuda ja lõika siis põhi kaheks kihiks.

Täidise jaoks pane tükeldatud kõrvits tilga veega potti, madalale kuumusele vaikselt podisema. Sega aeg-ajalt ja lase kõrvitsal pudruks keeda. Paisuta želatiin smuutis ja sulata. Toasoe kohupiim ja jahtunud kõrvits sega omavahel, lisa suhkur ja astelpajumahl. Nirista hulka sulatatud ja jahutatud želatiin. Pane mõneks ajaks külma pisut paksenema, aga ära lase segul päris tarretuda.

Aseta lahtikäiva vormi põhja üks tordipõhi, kalla peale pool täidisest, aseta peale teine pool ja kalla peale ülejäänud täidis. Laota peale kuubikuteks hakitud konservvirsikud. Lase külmkapis tarduda vähemalt 4-5 tundi.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)