Kodujuustu-tomati pirukas

Maitsev pirukas, mida on lihtne valmistada.

Taigen:

  • 125 g pehmet võid
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 dl riivitud juustu
  • 3 sl külma vett
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis ja kate:

  • 200 g kodujuustu
  • 1 muna
  • 0,5 dl 10% rõõska koort
  • 1,5 dl riivitud tugevamaitselist juustu
  • 1 tl kuivatatud punet, soola, musta pipart
  • 3 viilutatud tomatit

Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi. Suru tainas võitatud 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi ja eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Sega täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega. Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldne.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Maisi-tomati salat
Järgmine postitus
Läätsekotletid
4 Kommentaari

March 27, 2015

Tõesti väga maitsev ja lihtne teha, siiani minu suur lemmik!


March 27, 2015

Väga maitsev pirukas! Ja lihtne teha. Üldse ei võta kaua aega 🙂


February 8, 2016

Tere!

Millist tugevamaitselist juustu soovitaksite?


    February 8, 2016

    Näiteks Cheddar või Parmesan või küsi põnevaid tugevamamaitselisi juuste Juustukuningatest.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maisi-tomati salat

Lihtsasti valmiv Ameerika-pärane salat tomatist ja värskest maisitõlvikust. Kogused kahele.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.