Maitsev pirukas, mida on lihtne valmistada.

Taigen:
  • 125 g pehmet võid
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 dl riivitud juustu
  • 3 sl külma vett
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis ja kate:
  • 200 g kodujuustu
  • 1 muna
  • 0,5 dl 10% rõõska koort
  • 1,5 dl riivitud tugevamaitselist juustu
  • 1 tl kuivatatud punet, soola, musta pipart
  • 3 viilutatud tomatit

Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi. Suru tainas võitatud 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi ja eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Sega täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega. Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldne.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)