Maitsev pirukas, mida on lihtne valmistada.
Taigen:
- 125 g pehmet võid
- 1 dl nisujahu
- 1 dl speltajahu
- 1 dl riivitud juustu
- 3 sl külma vett
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis ja kate:
- 200 g kodujuustu
- 1 muna
- 0,5 dl 10% rõõska koort
- 1,5 dl riivitud tugevamaitselist juustu
- 1 tl kuivatatud punet, soola, musta pipart
- 3 viilutatud tomatit
Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi. Suru tainas võitatud 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi ja eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Sega täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega. Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldne.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Liisa
Tõesti väga maitsev ja lihtne teha, siiani minu suur lemmik!
Marre
Väga maitsev pirukas! Ja lihtne teha. Üldse ei võta kaua aega 🙂
Kristel
Tere!
Millist tugevamaitselist juustu soovitaksite?
Eva@Perenaine
Näiteks Cheddar või Parmesan või küsi põnevaid tugevamamaitselisi juuste Juustukuningatest.