Tõeliselt mahlane ja rikkalik köögiviljapirukas, milles saad ära kasutada nii mõnedki hooajalised värsked köögiviljad.

Põhi:

  • 3 dl graham jahu
  • 125 g võid
  • 3 spl vett
  • 1 tl soola

Täidis:

  • 1 suvikõrvits
  • 1 paprika
  • 10 kirsstomatit
  • 1 küüslauguküüs
  • pisut õli
  • 150 g kitsejuustu (Feta-tüüpi juustu)
  • paar peotäit värskeid basiilikulehti
  • 2 dl riivjuustu

Munakate:

  • 3 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • pisut soola ja pipart

Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema. Haki külm või jahuga segamini, lisa külm vesi ja sool ning sõtku kiiresti taignaks. Vajuta valmis taigen u. 30×20 cm ahjuvormi põhja ja külgedele, toesta külgedel olev taigen fooliumiga ja torka kahvliga põhja mõned augud. Küpseta põhja ahjus 15 minutit.

Põhja küpsemise ajal valmista täidis. Haki küüslauk peeneks ja kuumuta veidi õlis.

Lõika suvikõrvits ja paprika ribadeks, lisa samuti pannile ja kuumuta paar minutit pidevalt segades.

Valmis pirukapõhjale puista riivitud juust ja seejärel laota sinna suvikõrvits ja paprika. Tükelda kitsejuust väikesteks kuubikuteks ja laota köögiviljadele. Poolita kirsstomatid ja eemalda seemnekojad. Laota ka tomatid ülejäänud täidise peale ühtlaselt laiali. Puista pirukatäidisele hakitud basiilik.

Munakatte valmistamiseks klopi lahti munad, lisa koor ja pisut soola-pipart. Vala segu pirukale. Alanda kuumust 175 kraadini ning küpseta pirukat 40 minutit.

Enne lahtilõikamist ja serveerimist lase pirukal 10-15 minutit seista.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)