Maitsvad keerudega pärmitaina saiakesed.

  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kardemoni
  • 7 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 3 tl kaneeli
  • 20 kivita konservkirssi

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool ja jahvatatud kardemon. Lisa jahu ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks, puista pisut jahu peale ja lase rätiku all kahekordseks kerkida.

Sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks. Rulli tainas 30 x 60 cm ristkülikuks. Määri peale või-suhkru-kaneelisegu. Voldi tainas kolmeks kokku. Lõika terava noaga 20 1,5 cm laiust riba. Keera riba spiraalselt rulli ja seejärel vormi kringliks.

Kirss vajuta peale ja seejärel pane saiad sooja kohta ca 15 minutiks kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saiakesi umbes 10-12 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)