Vaheldus tavapärasele klassikalisele šokolaadimäärdele.

  • 350 g valget šokolaadi*
  • 200 g mandlilaaste
  • 200 ml rõõska koort (10-15%)

Kõigepealt tee mandlilaastudest mandlipasta. Selleks puista need köögikombaini nõusse ja vurista, vahetevahel külgi puhtaks kaapides, kuni laastud on täiesti peeneks jahvatatud. Nüüd lisa natuke koort, umbes 2 – 3 spl ja vurista muudkui edasi kuni segu muutub ühtlaseks pehmeks pastaks.

Kuumuta ahi 120 kraadini. Haki valge šokolaad väikesteks tükkideks, puista küpsetuspaberile ja pista ahju 45-50 minutiks, segades seda spaatliga umbes 10-15 minutiliste intervallidega, kuni see muutub helepruuniks, karamellivärvi. Ära muretse kui see näeb pisut kuiv ja tükiline välja, see ühtlustub hiljem.

Sega karamelliseerunud šokolaad mandlipastaga kokku, muljudes kõik tükid lusikaga siledaks. Järgmiseks hakka lisama koort, üks kolmandik korraga. Sega kõik ühtlaseks siledaks massiks. Tõsta steriliseeritud purkidesse. Segu taheneb peale jahtumist.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)

*Vali valge šokolaad, mis on tehtud kakaovõiga ega sisalda muid taimerasvu.