Sõbrapäevaks küpseta kohevaid kaneeli-täidisega kaneelisaiu, vormides need südamekujulisteks ning glasuurides need kaunilt roosaks.

Pärmitaigen:

  • 25 g presspärmi
  • 1,5 dl piima
  • 2 spl vett
  • 50 g toasooja võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • natuke soola
  • 300-350 g nisujahu

Täidis:

  • 50 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1,5 tl kaneeli

Glasuur:

  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1-2 tl vett
  • 1-2 tilka peedimahla

Murenda presspärm ja lahusta see käesoojas vees. Sulata või, tõsta tulelt ja kalla hulka piim. Vala piim-või (käesoe, mitte kuumem!) pärmile, lisa suhkur ja sool. Sega kuni suhkur sulandub ja lisa järk-järgult jahu. Sõtku tainast, kuni see muutub elastseks ja ühtlaseks. Pane kaussi, kata puhta käterätikuga ja lase soojas kohas kerkida u. 1 tund.

Täidiseks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga.

Kui taigen on kerkinud, kummuta see jahusele lauale, rulli umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks ja määri täidis üleni taignale.

Lõika noaga u. 3 cm ribad. Rulli ribad mõlemast otsast keskele kokku, et tekiks süda. Vajadusel kohenda, et tekiks südamekujuline saiake.

Tõsta saiakesed ahjuplaadile, jäta saiakeste vahele ka kerkimisruumi. Küpseta saiakesi 200-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.

Glasuuriks lisa tuhksuhkrule vesi (esialgu vähem) ja 1-2 tilka peedimahla (kui glasuur jääb liiga hele, lisa mahla juurde). Kata saiakesed glasuuriga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee), sh pärmitaina retsept: Nami-nami.ee