Sõbrapäevaks küpseta kohevaid kaneeli-täidisega kaneelisaiu, vormides need südamekujulisteks ning glasuurides need kaunilt roosaks.
Pärmitaigen:
- 25 g presspärmi
- 1,5 dl piima
- 2 spl vett
- 50 g toasooja võid
- 0,5 dl suhkrut
- natuke soola
- 300-350 g nisujahu
Täidis:
- 50 g võid
- 0,5 dl suhkrut
- 1,5 tl kaneeli
Glasuur:
- 1 dl tuhksuhkrut
- 1-2 tl vett
- 1-2 tilka peedimahla
Murenda presspärm ja lahusta see käesoojas vees. Sulata või, tõsta tulelt ja kalla hulka piim. Vala piim-või (käesoe, mitte kuumem!) pärmile, lisa suhkur ja sool. Sega kuni suhkur sulandub ja lisa järk-järgult jahu. Sõtku tainast, kuni see muutub elastseks ja ühtlaseks. Pane kaussi, kata puhta käterätikuga ja lase soojas kohas kerkida u. 1 tund.
Täidiseks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga.
Kui taigen on kerkinud, kummuta see jahusele lauale, rulli umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks ja määri täidis üleni taignale.
Lõika noaga u. 3 cm ribad. Rulli ribad mõlemast otsast keskele kokku, et tekiks süda. Vajadusel kohenda, et tekiks südamekujuline saiake.
Tõsta saiakesed ahjuplaadile, jäta saiakeste vahele ka kerkimisruumi. Küpseta saiakesi 200-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.
Glasuuriks lisa tuhksuhkrule vesi (esialgu vähem) ja 1-2 tilka peedimahla (kui glasuur jääb liiga hele, lisa mahla juurde). Kata saiakesed glasuuriga.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee), sh pärmitaina retsept: Nami-nami.ee