Kakaokook astelpajuga

Hapuka täidisega mahlane kook, mis valmista söömisele eelneval päeval.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 muna
  • 250 g hapukoort

Vahele:

  • 2, 5 dl hapukoort
  • 1 dl värsket astelpajumahla
  • 2 sl suhkrut

Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor, sõelu sisse sooda ja kakaoga segatud jahu. Sega ühtlaseks.

Küpseta võiga määritud rõngasvormis 200 kraadi juures umbes 35 minutit.

Valmis kook lõika kolmeks kihiks ja pane rõngasvormi tagasi. Niisuta põhjasid suhkruga segatud mahlaga ja pane kihtide vahele hapukoor (või sega mahl, suhkur ja hapukoor segamini ja kalla see kihtide vahele). Peale riivi šokolaadi. Lase külmikus soovitavalt üleöö seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Jõulune mandariinikook
Järgmine postitus
Kihiline šokolaadikook maasikatega
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jõulune mandariinikook

Rohkelt mandariine sisaldav kaunis kook, millel on pehme piparkoogine põhi ja kreemjas mandariini-maitseline kate.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.