Mahlane porgandikook, kus seekord on katteks kasutatud šokolaadi-maitselist glasuuri.

  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g sulatatud võid
  • 3 muna
  • 350 g porgandit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
  • 50 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 spl kakaod
  • 2 spl hapukoort

Koori ja riivi peene riiviga porgandid, sega sulatatud võiga. Sega omavahel kuivained, vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa porgandid ja viimasena kuivained. Sega ühtlaseks, vala võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.

Küpseta 180 -kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Pane või potti ja sulata, lisa omavahel segatud kakao ja suhkur ning siis hapukoor, keeda umbes 1 minut. Lase natuke jahtuda, enne kui koogile valad.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)