Mahlane porgandikook, kus seekord on katteks kasutatud šokolaadi-maitselist glasuuri.

  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g sulatatud võid
  • 3 muna
  • 350 g porgandit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Glasuur:

  • 50 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 spl kakaod
  • 2 spl hapukoort

Koori ja riivi peene riiviga porgandid, sega sulatatud võiga. Sega omavahel kuivained, vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa porgandid ja viimasena kuivained. Sega ühtlaseks, vala võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.

Küpseta 180 -kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Pane või potti ja sulata, lisa omavahel segatud kakao ja suhkur ning siis hapukoor, keeda umbes 1 minut. Lase natuke jahtuda, enne kui koogile valad.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

 




Eelmine postitus
Nutella brownie'd
Järgmine postitus
Kohupiimakook martsipanikattega
27 Kommentaari

September 5, 2014

Väga hea kook.


February 9, 2015

Väga väga hea kook !!!!!!!!


February 9, 2015

Olin alguses üsna skeptiline koogi suhtes, aga kui esimese ampsu võtsin. mm jumalik. Kindlasti minu uus lemmik.!!


February 10, 2015

Mina jätsin kõik samaks, aga panin glasuurile tumedat šokolaadi lisaks. Super hea kook, teen teine kordki.


February 25, 2015

See porgandikook ületas kõik ootused! Eriti hea aktsendi andis koogile kakaoglasuur, mis mahlase koogiga imeliselt kokku sobis.


March 31, 2015

See ka meie lemmik.Seda teinud juba 10neid kordi.Yhekorra sai pandud vahele toorjuustu vahukoore kreemi ja väga maitsev oli


March 31, 2015

Ei tea, kas seda kooki annab ka maisijahust teha?


    March 31, 2015

    Ainult 100% maisijahust tuleb üpris pude. Pane 2/3 maisijahu ja 1/3 kartulitärklist. Loodetavasti õnnestub!


March 31, 2015

Kook on ahjus- lõhnad on head. Kasutasin porgandimahlast jäänud porgandipuru ja lisasin hapukoort. Loodan sellega ära petta oma 3a poja kes armastab väga igasugu kooke, eriti šokolaadikooke, aga ei puutu ühtegi köögivilja;)


September 5, 2015

Kas tatrajahuga saaks asendada? Täies ulatuses?


    September 7, 2015

    Tere Mariana!

    Kahjuks ei ole me ise küpsetanud seda kooki ainult tatrajahuga.
    Samas arvame, et ka toortatrajahuga võib kook õnnestuda,
    kuid siis on koogi maitse kindlasti pähklisem ja kook tumedama värvusega.


March 26, 2016

Tegin ka, asendasin ainult mõned asjad 🙂
Pool porgandist asendasin bataadiga ja kuna mul oli ainult 2 muna, panin 3-nda asemel ühe banaani.
Glasuuri tegin aga nii et panin kookosõli, mõned leotatud datlid, kakaod, maapähklivõid, natuke rasvast kookospiima. Väga maitsev kook! Aitähh!


September 11, 2016

Kas sooda puudumine rikub koogi?


    September 11, 2016

    Kui soodat ei ole, pane sooda asemel 1 tl küpsetuspulbrit (kokku 2 tl).


October 11, 2016

Kõik küsivad igasuguseid asendusi, aga minu küsimus on vist eriti hull – kas jahu annaks asendada ka ubadega?
Mul on üks teine šokolaadikoogi retsept, kus pole grammigi jahu, vaid selle asemel 200g püreestatud musti ube (ostetud poest purgis, veega. Vesi ära kurnatud ja oad mikserdatud. Selline paras puderjas koostis).


    October 11, 2016

    Pead katsetama ja kui katsetad, anna meilegi teada, kuidas õnnestus 🙂


October 11, 2016

Kardan miskipärast, et ubadega läheb läbuks see kook. Aga nüüd olen eriti uudishimulik seda järgi proovima, oleks ju hea tervislik kook 😀


    October 12, 2016

    Kui soovid lihtsalt nisujahu asendada, siis võta 2/3 osas riisijahu ja 1/3 kartulitärklist. See “valem” töötab peaaegu kõigis biskviitkookides.


May 13, 2017

Mis juhtub kui kook 24h seisma jätta?


    May 13, 2017

    Julgelt võid jätta, kui kakaoglasuur peal, ei kuiva ära.


July 12, 2017

Väga hea kook meie lemmik.
Olen lisanud natuke apelsinikoor ja sidrunikoort ,ning kakaoglasuuri peale röstitud mandleid.


October 29, 2017

Supper hea kook läheb kindlasti kordamisele ja hakkab kuuluma lemmikute hulka 😉


October 31, 2017

Minu 9 aastane tütar tegi eile õhtul seda kooki täiesti iseseisvalt ja no super kook tuli välja. Nii õhuline ja maitsev


November 5, 2017

Valge glasuuriga ka imehea: toorjuust, sulatatud või, tuhksuhkur ja vanilje.


January 5, 2019

Kas glasuur peabki jääna konsistensilt pumati ja iirise vahepealne?


    January 5, 2019

    Latoya, glasuur peaks jääma pehme(peaks ära tahkuma koogil), kuid mitte voolav.
    Glasuuri kuumutamisel tuleb jälgida selle konsistentsi, kui segu pakseneb, siis tulelt ära võtta ja jahutada enne koogile lisamist.


February 26, 2019

[…] Retsepti päritolu: Perenaine.ee […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Nutella brownie'd

Lihtsalt valmivad mõnusad šokolaadi-pähklimaitselised maiused.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.