Mahlane porgandikook, kus seekord on katteks kasutatud šokolaadi-maitselist glasuuri.
- 3,5 dl nisujahu
- 2 dl suhkrut
- 150 g sulatatud võid
- 3 muna
- 350 g porgandit
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
- 50 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 spl kakaod
- 2 spl hapukoort
Koori ja riivi peene riiviga porgandid, sega sulatatud võiga. Sega omavahel kuivained, vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa porgandid ja viimasena kuivained. Sega ühtlaseks, vala võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.
Küpseta 180 -kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Pane või potti ja sulata, lisa omavahel segatud kakao ja suhkur ning siis hapukoor, keeda umbes 1 minut. Lase natuke jahtuda, enne kui koogile valad.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Kirsi
Väga hea kook.
kertu
Väga väga hea kook !!!!!!!!
Age
Olin alguses üsna skeptiline koogi suhtes, aga kui esimese ampsu võtsin. mm jumalik. Kindlasti minu uus lemmik.!!
Ülle Laine
Mina jätsin kõik samaks, aga panin glasuurile tumedat šokolaadi lisaks. Super hea kook, teen teine kordki.
z.
See porgandikook ületas kõik ootused! Eriti hea aktsendi andis koogile kakaoglasuur, mis mahlase koogiga imeliselt kokku sobis.
anette
See ka meie lemmik.Seda teinud juba 10neid kordi.Yhekorra sai pandud vahele toorjuustu vahukoore kreemi ja väga maitsev oli
kristi
Ei tea, kas seda kooki annab ka maisijahust teha?
Eva@Perenaine
Ainult 100% maisijahust tuleb üpris pude. Pane 2/3 maisijahu ja 1/3 kartulitärklist. Loodetavasti õnnestub!
Kristin
Kook on ahjus- lõhnad on head. Kasutasin porgandimahlast jäänud porgandipuru ja lisasin hapukoort. Loodan sellega ära petta oma 3a poja kes armastab väga igasugu kooke, eriti šokolaadikooke, aga ei puutu ühtegi köögivilja;)
Mariana
Kas tatrajahuga saaks asendada? Täies ulatuses?
Marit
Tere Mariana!
Kahjuks ei ole me ise küpsetanud seda kooki ainult tatrajahuga.
Samas arvame, et ka toortatrajahuga võib kook õnnestuda,
kuid siis on koogi maitse kindlasti pähklisem ja kook tumedama värvusega.
Margit
Tegin ka, asendasin ainult mõned asjad 🙂
Pool porgandist asendasin bataadiga ja kuna mul oli ainult 2 muna, panin 3-nda asemel ühe banaani.
Glasuuri tegin aga nii et panin kookosõli, mõned leotatud datlid, kakaod, maapähklivõid, natuke rasvast kookospiima. Väga maitsev kook! Aitähh!
Evelin
Kas sooda puudumine rikub koogi?
Eva@Perenaine
Kui soodat ei ole, pane sooda asemel 1 tl küpsetuspulbrit (kokku 2 tl).
T.
Kõik küsivad igasuguseid asendusi, aga minu küsimus on vist eriti hull – kas jahu annaks asendada ka ubadega?
Mul on üks teine šokolaadikoogi retsept, kus pole grammigi jahu, vaid selle asemel 200g püreestatud musti ube (ostetud poest purgis, veega. Vesi ära kurnatud ja oad mikserdatud. Selline paras puderjas koostis).
Eva@Perenaine
Pead katsetama ja kui katsetad, anna meilegi teada, kuidas õnnestus 🙂
T.
Kardan miskipärast, et ubadega läheb läbuks see kook. Aga nüüd olen eriti uudishimulik seda järgi proovima, oleks ju hea tervislik kook 😀
Eva@Perenaine
Kui soovid lihtsalt nisujahu asendada, siis võta 2/3 osas riisijahu ja 1/3 kartulitärklist. See “valem” töötab peaaegu kõigis biskviitkookides.
Helen
Mis juhtub kui kook 24h seisma jätta?
Eva@Perenaine
Julgelt võid jätta, kui kakaoglasuur peal, ei kuiva ära.
Kadri Kaasik
Väga hea kook meie lemmik.
Olen lisanud natuke apelsinikoor ja sidrunikoort ,ning kakaoglasuuri peale röstitud mandleid.
Ketlin Laanemets
Supper hea kook läheb kindlasti kordamisele ja hakkab kuuluma lemmikute hulka 😉
Ave
Minu 9 aastane tütar tegi eile õhtul seda kooki täiesti iseseisvalt ja no super kook tuli välja. Nii õhuline ja maitsev
Jaanika
Valge glasuuriga ka imehea: toorjuust, sulatatud või, tuhksuhkur ja vanilje.
Latoya
Kas glasuur peabki jääna konsistensilt pumati ja iirise vahepealne?
Marit
Latoya, glasuur peaks jääma pehme(peaks ära tahkuma koogil), kuid mitte voolav.
Glasuuri kuumutamisel tuleb jälgida selle konsistentsi, kui segu pakseneb, siis tulelt ära võtta ja jahutada enne koogile lisamist.
Porganidkook kakao-hapukoore glasuuriga – Kirsiku retseptiriiul
[…] Retsepti päritolu: Perenaine.ee […]
Tühi kott ei seisa püsti – Pisiasjad
[…] kohalikus köögiviljaaias ning retseptidest olid kaasas kartulipannkookide, punapeedisalati ja kakaoglasuuriga porgandikoogi valmistamise õpetused. Sel korral nägime lähedalt vanasõna „Kümme kokka kõrvetavad pudru […]
Marleene Edala
Aitäh, et jagasite seda retspeti meiega. Väga hea kook tuli sellest välja. Ma arvan, et selle koogi retsept on ka nüüd üks mu lemmikuid, mida olen valmistanud. Suur suur aitäh veelkord!!!
Kakaoglasuuriga porgandikook
Sandra
Kahjuks ei lugenud tervet ôpetust kohe làbi . Teised lauses kirjas, et segada kuivained kokku . Ja siis peale seda tuleb vahusta munad suhkruga .
Suhkur on ka kuivaine ! Retsepti jàrgi rohkem suhkurt enam ette pole nàhtud eraldi munade jaoks .
Proovin ikka koogi àra teha , ehk ikka tuleb vàlja .
Vesta
Üks viimase aja lemmikuid. Täiendasin veidi retsepti. Pool suhkrust asendasin linnasesiirupiga ja lisasin teelusikatäie piparkoogimaitseainet. Sellisena sobib kook suurepäraselt ka jõululauale.
jaanika
Küsimus glasuuri kohta. Ühel korral ei segunenud või suhkru-kakao seguga ära. Milles võis probleem olla?