Hapuka täidise ja magusa glasuuriga kaunid suupisted.

Keedutainas:

  • 2,5 dl vett
  • 60 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1,5 spl kakaod
  • 3 muna

Kreem:

  • 400 g kohupiima
  • 150 g jõhvikaid
  • u. 6 spl suhkrut
  • 1 tl želatiini

Glasuuriks:

  • u. 50 g valget šokolaadi

Taina tegemiseks pane potti vesi, või, sool ja suhkur, lase keema tõusta. Lisa korraga kogu jahu, mikserda kiiresti kuni tainas moodustab ühtlase palli ja tuleb poti küljest lahti. Seejärel tõsta pott tulelt ja lase umbes 10 minutit jahtuda.

Mikserda edasi ja lisa ükshaaval munad.

Tõsta ahjuplaadile kondiitripritsi abil sobiv kogus tainast. Pane 220-kraadisesse ahju 10 minutiks küpsema, siis alanda kuumust 200 kraadile ja lase veel 15 minutit küpseda. Lase enne välja võtmist paokil uksega 5 minutit seista. Torka igasse taskusse väike õhuauk, lase jahtuda.

Kreemiks purusta jõhvikad, võid mõned terved marjad ka jätta, sega kohupiimaga, lisa paisutatud ja sulatatud želatiin, pane täidis tuuletaskutesse kas kondiitripritsi abil või lõika kaas taskult pealt. Glasuuriks sulata valget šokolaadi ja nirista taskutele.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)