Neid küpsiseid ampsates saad üllatuse osaliseks, kakaoküpsise sees peitub mõnusalt pehme maapähklitäidis.

  • 190 g nisujahu
  • 45 g kakaopulbrit
  • 2 g soodat
  • 1 dl suhkrut
  • 110 g fariinisuhkrut
  • 115 g toasooja võid
  • 65 g maapähklivõid
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 muna

Täidis:

  • 90g tuhksuhkrut
  • 195 g maapähklivõid

Sega omavahel jahu, kakao, vanillisuhkur ja sooda. Teises kausis vahusta või suhkutega ja maapähklivõiga pehmeks vahuks. Lisa võisegule muna, vahusta veel natuke kuni moodustub kreemjas segu. Lisa jahusegu, sega ühtlaseks tainaks.

Täidise valmistamiseks sega tuhksuhkur maapähklivõiga. Seejärel võta kakaoküpsisetainast u. ühe teelusikasuurune pallike ja mudi jahuste sõrmede vahel laiaks kettaks (aga mitte liiga õhukeseks), võta teelusikaotsatäis maapähklitäidist ja keera selle ümber kakaotainas, nii et maapähklitäidis oleks igalt poolt ilusti kaetud kakaotaina kihiga.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru suhkruse klaasipõhjaga lamedamaks. Küpsised paisuvad ahjus natukene, seega jäta natuke vahet küpsistele. Küpseta 190-kraadises ahjus u.7-9 minutit.

Küpsiseid tuleb olenevalt suurusest u. 30-45 tk.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)