Selle tavapärasest erineva kaerahelbepudru koostisesse kuuluvad matcha pulber ja banaan. Serveeri hommikusööki oma lemmikmarjade ja -puuviljadega. Kogused kahele sööjale.

  • 1 dl jämedaid kaerahelbeid
  • 2 dl vett
  • 1 tl matcha pulbrit*
  • 1 dl taimset piima (või tavalist lehmapiima)
  • 1 banaan
  • 1 spl (pruuni) suhkrut
  • natuke soola
Serveerimiseks:
  • marju, banaan, Kreeka jogurtit, pähkleid, mett
 

Valmista kaerahelvestest ja veest puder, lisa keeduvette ka sool. Puder vajab madalal tulel keetmist ca 7-8 minutit.

Kuumuta piim keemiseni, võta tulelt, lase natuke aega jahtuda ning vispelda sisse matcha pulber, sega ühtlaseks. Püreesta banaan ja sega matcha piima sisse.

Kui puder on valmis keenud, sega sisse matcha-piim-banaan ja suhkur. Pane kaane alla 10 minutiks hauduma.

Serveeri jogurti, banaanilõikude, vaarikate ja pähklitega; nirista peale ka mett.

*Retseptis on kasutatud Hi Matcha kulinaaria matcha pulbrit, mis on eriti sobilik just toidu valmistamiseks. 

 

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)