supid / taimetoidud / Vastlakogumik / 02/12/2015

Hernesupp indiapäraselt

Taimne versioon Eesti klassikalisest hernesupist, millele lisavad vürtsi India köögist pärit maitseained. Kogused 3-4 inimesele.

  • 300 g kuivatatud herneid
  • 2 kartulit
  • 1 porgand
  • 1 tl kurkumat
  • 1/4 tl cayanne’i pipart
  • 1/2 tl garam masalat
  • 1 puljongikuubik
  • soola, pipart

Pane herned üleööks külma vette likku.

Tükelda kartulid ja porgandid. Kuumuta pannil õli. Lisa kurkum ja Cayanne’i pipar, lase õlil mõned sekundid maitsestuda. Lisa kartulid ja porgandid ning prae kergelt läbi.

Pane herned koos leotusvee ning praetud kartulite ja porganditega keema (lisa vajadusel vett). Lisa puljongikuubik ning keeda ca 1 tund madalal kuumusel. Kõige lõpus lisa garam masala, pipar ning vajadusel veel soola (sõltuvalt puljongikuubiku soolasusest). Jäta pooleks tunniks kaane alla hauduma.

Nippe ja nõuandeid: tükelda ja prae pannil suitsutatud tofu ning lisa selle kuubikuid suitsuliha aseaineks supile.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Mango ja paprika salat
Järgmine postitus
Hummus ehk kikerhernemääre
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mango ja paprika salat

Lihtsasti valmiv ja einestajaid võluv salat magusa mango, värske paprika ja punase sibulaga. Värviline ja vitamiinirohke salat sobib nii iseseisvaks vahepalaks kui ka lisandiks liharoa juurde.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.