Taimne versioon Eesti klassikalisest hernesupist, millele lisavad vürtsi India köögist pärit maitseained. Kogused 3-4 inimesele.

  • 300 g kuivatatud herneid
  • 2 kartulit
  • 1 porgand
  • 1 tl kurkumat
  • 1/4 tl cayanne’i pipart
  • 1/2 tl garam masalat
  • 1 puljongikuubik
  • soola, pipart

Pane herned üleööks külma vette likku.

Tükelda kartulid ja porgandid. Kuumuta pannil õli. Lisa kurkum ja Cayanne’i pipar, lase õlil mõned sekundid maitsestuda. Lisa kartulid ja porgandid ning prae kergelt läbi.

Pane herned koos leotusvee ning praetud kartulite ja porganditega keema (lisa vajadusel vett). Lisa puljongikuubik ning keeda ca 1 tund madalal kuumusel. Kõige lõpus lisa garam masala, pipar ning vajadusel veel soola (sõltuvalt puljongikuubiku soolasusest). Jäta pooleks tunniks kaane alla hauduma.

Nippe ja nõuandeid: tükelda ja prae pannil suitsutatud tofu ning lisa selle kuubikuid suitsuliha aseaineks supile.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)