Lihtsatest koostisosadest valmiv mahlane kook kirssidega, mille maitse muutub mõne päevaga veelgi paremaks. Koogist jagub suuremale (15 inimest) seltskonnale.

Tainas:

  • 600 g hapukoort
  • 2 dl suhkrut
  • 6,5 dl nisujahu
  • 2 tl soodat
  • 2 spl kakaopulbrit

Kreem:

  • 1 kg hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • immutamiseks kompotikirsside vedelik

Glasuur:

  • 50 g võid
  • 2 spl kakaod
  • 4 spl piima
  • 100 g suhkrut
Kaunistuseks:
  • 1 purk (u. 380 g) kompotikirsse

Kõigepealt valmista tainas, selleks sega omavahel jahu ja sooda. Sega hapukoor suhkruga ja lisa sõeludes jahusegu. Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ja lisa ühele osale 2 spl kakaod.

Võta kaks ühesuurust ümmargust koogivormi (24-26 cm) ja tõsta ühte vormi hele tainas ja teise tume tainas. Küpseta 190 kraadi juures u. 20-25 minutit.

Jahuta küpsenud põhjad ja lõika mõlemad horisontaalselt pooleks, et saad neli võrdset kihti (kuigi põhjad on õhukesed, saab terava pika noaga põhjad ilusti kaheks lõigata).

Kreemiks sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga.

Tõsta pruun põhi serveerimisalusele ja immuta kompotivedelikuga, kata kreemiga. Tõsta peale hele põhi ja immuta kompotivedelikuga, kata kreemiga ja poole koguse nõrutatud kompotikirssidega. Seejärel taaskord tume põhi ja kreem, seejärel hele põhi ja kreem.

Glasuuriks mõõda kõik ained potti ja keeda tasasel tulel 2-4 minutit kuni glasuur pakseneb. Kata kook glasuuriga ja lase külmikus vähemalt 6 tundi maitsestuda. Kaunista kompotikirssidega.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui kasutad ahjus koogipõhjade küpsetamisel kahte korrust korraga, lülita ahi pöördõhurežiimile, alanda temperatuuri ca 10 kraadi võrra ja vaheta poole küpsetamisaja jooksul alumise ja ülemise koogipõhja asukohad.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)