Lihtne pirukas muretainal, millel katteks olev hapukoor tasakaalustab kenasti mustsõstarde intensiivset maitset.
Põhi:
- 80 g võid
- 60 g suhkrut
- 1 muna
- 1,5 dl neljaviljahelbeid
- 1,5 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
- 300 g hapukoort
- 1 muna
- 60 g suhkrut
- 1 sl tärklist
- 5 dl punaseid ja musti sõstraid
- 2 tl vaniljesuhkrut
Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja sega ühtlaseks. Sega kuivained omavahel ja lisa või-muna segule. Määri 24 cm-se läbimõõduga pirukavorm võiga ja jaota tainas ühtlaselt vormi põhja ja äärtele. Seda on hea teha märja käega.
Sega sõstrad tärklisega ja laota ühtlaselt koogi põhjale. Hapukoor sega suhkru, muna ja vaniljesuhkruga ühtlaseks ja vala marjadele peale. Küpseta ahju keskosas 180 kraadi juures umbes 35 minutit. Lase jahtuda enne lõikamist.
Nippe ja nõuandeid:
- Kui kasutad külmutatud marju, ära neid eelnevalt sulata.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Krissu
Imehea saab ka maitsestamata jogurtiga, söömisega tõsi peab hommikuni ootama (kui õhtul peale laste voodisse panekut küpsetamine ette võtta). Katte tekstuur jääb sametine ja ”taevalik”. Gorgeous!!!
Kadri
Lihtsuses peitub võlu. See on lausa ohtlik koogike, kaob teine nõnda kiirelt taldrikult 🙂
Liisu
Väga hea ning lihtne retsept. Olen teinud (lühikese aja jooksul juba kolmandat korda) ainult mustade sõstardega. Mustsõstrad muidu suht “kange” maitsega, hapukoorekate sobib nendega ideaalselt.
Angelica
Selle koogi kirjeldamiseks ei ole vaja sõnu kasutada-suu vaid matsub … ja küsib juurde