Vahetult enne suvehooaja algust luba endale üks tõeliselt šokolaadine kook, mille ühest viilust piisab, et magusavajadus rahuldada. Tort on kindel lemmik just Ferrero kommi sõpradele ja kindlasti hea idee ka emadepäevaks, sest saad selle eelmisel õhtul valmis teha.

ferrero_DSC_7374Biskviit:

5 muna
6 spl suhkrut
100 g peenestatud sarapuupähkleid
2 spl nisujahu
2 spl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

150 g toasooja võid
100 g tumedat šokolaadi, sulatatult
1 purk (350 g) Nutellat
90 g Selga šokolaadivahvleid, hakitult

Koogikaunistus:
8 Ferrero kommi
2 spl hakitud sarapuupähkleid
1 spl vahvlite hakkimisel tekkinud vahvlipuru

Valmistamisõpetus: 

ferrero kook
1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Fotol tegi seda meie eest Kitchen Aidi uus mini mikser.
ferrero_DSC_7363
2. Sega kokku pähklid, nisujahu, kakao- ja küpsetuspulber.
ferrero_DSC_7364
3. Ühenda munasegu kuivainetega.
ferrero_DSC_7365
4. Kalla taigen 20 cm-se läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 40-45 minutit.
ferrero_DSC_7366
5. Kreemiks vahusta toasoe või, sega sisse sulašokolaad, 2/3 Nutellast ja hakitud vahvlid.
ferrero_DSC_7368
6. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks. Määri kreem nii kihtide vahele ja koogi peale. Servadesse määri ülejäänud Nutella.
ferrero_DSC_7375
7. Kata koogi servad hakitud pähklite ja vahvlipuruga. Koogi peale tõsta Ferrero kommid. Lase koogil külmikus paar tundi seista ja tõsta 30 minutit enne serveerimist toatemperatuurile, et võikreem oleks mõnusalt kreemine.

Retsept (pisut muudetud kujul): Momsdish.com, fotod: Eva Pärtel (Perenaine.ee)