Ameerika toiduajakiri Bon Appetit pani kirja apsud, mis kodus jäätist valmistades kõige sagedamini ette tuleb. Nende kõrvale jagasid nad muidugi ka õpetussõnu, kuidas neid vigu ennetada. Jagame mõningaid neist teiegagi.

DSC_2217 vJäätisekaussi ei õnnestu kiirkülmutada 

Kui kasutate jäätisemasinat, mille kaussi peab eelnevalt sügavkülmutama, tuleb see varakult sügavkülmikusse pista. Pelgalt 30 minutist ei ole kasu, sest masin ei hakka teie jäätist lihtsalt külmutama. See pole lihtsalt piisavalt külm! Reeglina võtab kausi seintesse külma kogumine 12-24 tundi, kuid täpset külmutamisaega loe masinaga kaasas olevast juhendist.

Samuti tuleks jälgida, et kauss oleks sügavkülmikusse panemisel täiesti kuiv. Kui kausi seintele või põhja jäi veenire, külmub see sügavkülmikus ära ning takistab jäätise segamisel mikserilabade tööd.

Magusast  omletist ei tule head jäätist

Õnnestunud jäätise aluseks on hästi valmistatud muna-piima kuumutatud kreem. Selleks tuleb munakollaste-piima-suhkru segu aeglaselt ja kannatlikult madalal temperatuuril, pidevalt segades kuumutada. Kui soovid liiga kiiret tulemust ja keerad kuumuse liiga kõrgeks, saad tulemuseks kreemja jäätisemassi asemel tükki läinud omleti-laadse segu.

Liiga palju jäätist korraga ei ole hea

Täida jäätisemasina kauss mitte rohkem kui 2/3 ulatuses, sest jäätist vahustades ja külmutades mass kasvab.

Maiustama ei tasu kohe hakata

Kuigi jäätisemasin lõpetas töö, ei maitse jäätis kõige paremini kohe masinast võetult. Jäätis maitseb tekstuurilt parim kui see on seisnud mõned tunnid sügavkülmikus.

Tutvu Perenaine.ee jäätiseretseptidega SIIN.