4. septembrist kuni 4. oktoobrini toimub Põllumajanduministeeriumi eestvedamisel esmakordselt Eesti toidu kuu.
Eesti toidu kuu raames toimuvad mitmed Eesti toidu teemalised üritused nii Eesti väiksemates ja suuremates linnades kui ka välismaal. Lisaks on Eesti toidu kuu ka mitmetes restoranides – mitmed Eesti tipprestoranide peakokad valivad kohaliku tooraine seast välja oma lemmiku ning valmistavad sellest tõeliselt põneva roa, mida serveeritakse vaid toidukuu raames.
Vaata lisainfot siit lehelt.
Eesti toidu kuu programm (täieneb):
04.- 05.09 Piusa seenenäitus
04.- 05.09 Karksi-Nuia VII meefestival
05.09 Eesti toidu kuu avamine kell 11.00 Viimsi Vabaõhumuuseumis Viimsi taluturul.
5.09 Rohumaaveise päev Viimsi taluturul
05.-12.09 Eesti toit Pariisi disaininädalal
05.09 Türi sügislaat ja suur õunapidu Türi kultuurimaja pargis
05.09 Tartu sügisnäitus Põllumajandusmuuseumis
06.09 Leivapäev ja sügislaat Eesti Vabaõhumuuseumis
07.-13.09 Saaremaa toidufestival
10.-13.09 Saarde Seenefestival
10.09-11.09 Eesti toit Berliinis
12.09 Koigi Moosilaat
12.-13.09. Sagadi seenenäitus
14.-30. 09 Viimsi vabaõhumuuseumis Leivaprogramm PÕLLULT PÕSKE
17.09 Eesti toit Helsingis
18.-19.09 Eesti Parimate Toiduainete degusteerimine Järve Keskuse aatriumis
19.09 Suur Paunvere väljanäitus ja laat, 10.00 Palamusel
19.- 20.09 Mudilaste Multilaegas Jänku Jussi toidumultikatega Artise kinos Tallinnas
26.09 Olustvere hoidiste mess ja kohaliku toidu laat
26.09. Mäetaguse moos
26.09 Eesti toidu pidu Tartu Lõunakeskuses – Taluturu 5. sünnipäev
26.09 Ubinapäev Viimsi taluturul
26.09 – 04.10 Silmufestival Narva-Jõesuus
28.09 SAUCE 2015 Nordea Kontserdimajas
04.10 Peipsivene sibula ja kala päev Vabaõhumuuseumis
05.-11.10 Leivanädal Angla tuulikumäel ja pärandkultuurikeskuses
05.-09.10 Leivanädal Põlva Talurahvamuuseumis.