Hispaaniast pärit eriti kreemine magustoit. Erinevalt kreembrüleest on sellel magustoidul karamellikiht voolav. Kogused 4 vormile.

Karamell:

  • 1,6 dl suhkurt
  • 80 ml vett

Kreem:

  • 1,6 dl piima
  • 1,8 dl 35% koort
  • 2 muna
  • 4 munakollast
  • 80 ml suhkrut
  • 1,5 tl vanilliekstrakti

Karamelli valmistamiseks pane suhkur ja vesi potti, sega madalal kuumusel kuniks suhkur on lahustunud. Tõsta kuumust ja keeda 8-10 minutit või kuniks siirup on kuldset, helepruunikat värvi. Tõsta 2,5 spl siirupit ahjuvormide (4 kreembrülee vormi) põhja ja lase 5 minutit karamellil taheneda.

Kreemi tegemiseks kuumuta piim ja koor keemiseni. Sega munad ja munakollased suhkru ja vanilliga, käsitsi, piisab sellest, kuniks need on segunenud. Nirista sisse piima-koore segu, samal ajal munamassi segades. Kalla ahjuvormidesse.

Aseta ahjuvormid suurde, kuuma veega täidetud ahjuvormi. Vormid peaksid olema 3/4 ulatuses vee sees. Aseta need 160-kraadisesse ahju, ca 45 minutiks küpsema. Magustoit on küpsenud kui kreem ei ole enam vedel.

Võta ahjust ja jahuta täielikult. Enne serveerimist pista koos ahjuvormiga ca 30 sekundiks äsja keema läinud vee sisse (et karamelli üles sulatada) ja kummuta taldrikule.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)