Magushapu suutäis noortest rabarberivartest.

  • 300 g peenikesi rabarberivarsi
  • 150 g külmutatud vaarikaid
  • 70 g suhkrut
  • 3 spl Amaretto likööri
Besee:
  • 1 munavalge
  • 35 g peensuhkrut
  • 20 g mandlilaaste

Noori peenikesi rabarberivarsi ei ole vaja koorida, lõika varred lihtsalt 2cm pikkusteks tükkideks. Pista koos vaarikate, Amaretto ning suhkruga potti ja lase kaane all, madalal tulel, umbes pool tundi vaikselt podiseda. Vett lisada ei ole vaja. Ära väga palju sega, rabarberitükid peaks muutuma pehmeks, aga säilitama siiski oma kuju. Lase jahtuda.

Kurna ettevaatlikult rabarberite pealt mahl ära (sellest võib teha näiteks karastusjooki, jäätist või tarretist). Jaota kompott kahte ramekinvormi, väiksemate portsjonite puhul näiteks nelja espressotassi.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munavalge näputäie soolaga kergeks vahuks. Jätka vahustamist, lisades suhkur kolmes jaos, kuni saad tugeva läikiva vahu. Tõsta rabarberipottidele kõrged munavalgemütsid pähe ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 10-15 minutit.

Rabarberikompoti võib kuni kolm päeva varem valmis teha, lisades beseemütsid vahetult enne serveerimist.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)