Beseekattega rabarberipotid

Magushapu suutäis noortest rabarberivartest.

  • 300 g peenikesi rabarberivarsi
  • 150 g külmutatud vaarikaid
  • 70 g suhkrut
  • 3 spl Amaretto likööri

Besee:

  • 1 munavalge
  • 35 g peensuhkrut
  • 20 g mandlilaaste

Noori peenikesi rabarberivarsi ei ole vaja koorida, lõika varred lihtsalt 2cm pikkusteks tükkideks. Pista koos vaarikate, Amaretto ning suhkruga potti ja lase kaane all, madalal tulel, umbes pool tundi vaikselt podiseda. Vett lisada ei ole vaja. Ära väga palju sega, rabarberitükid peaks muutuma pehmeks, aga säilitama siiski oma kuju. Lase jahtuda.

Kurna ettevaatlikult rabarberite pealt mahl ära (sellest võib teha näiteks karastusjooki, jäätist või tarretist). Jaota kompott kahte ramekinvormi, väiksemate portsjonite puhul näiteks nelja espressotassi.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munavalge näputäie soolaga kergeks vahuks. Jätka vahustamist, lisades suhkur kolmes jaos, kuni saad tugeva läikiva vahu. Tõsta rabarberipottidele kõrged munavalgemütsid pähe ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 10-15 minutit.

Rabarberikompoti võib kuni kolm päeva varem valmis teha, lisades beseemütsid vahetult enne serveerimist.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Banaani-avokaadokreem
Järgmine postitus
Creme Caramel
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Banaani-avokaadokreem

See on üks väga lihtne maiusroog. Nii banaan kui ka avokaado peaksid olema selle jaoks täiesti küpsed.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.