Caramelle pasta on Itaaliast pärit täidisega pasta, mis oma kujult meenutab kommi (caramelle tähendabki itaalia keeles kommi).

caremelle 5 DSC_6244

Pastataigen (kõik kogused 4 inimesele):

  • 200 g kõva nisujahu
  • 2 muna

Täidis:

  • 300 g mozzarellat
  • 1 munavalge

Kaste:

  • 300 g tomatipastat (tükkidega)
  • soola, pipart
  • 0,5 potti basiilikut
  • Parmesani juustu

Valmistamisõpetus:

Esmalt valmista pastataigen. Pane jahu laiapõhjalisse kaussi, löö munad sinna sisse ja hakka taigent sõtkuma. Sõtku kuniks saad elastse-ühtlase taina. Pane kile alla ja jäta pooleks tunniks puhkama.

Vahepeal valmista kaste. Rebi basiiliku lehed peenemaks, pane potti koos tomatikastme ja soola-pipraga. Keeda mõned minutid ja jäta potti kaane alla hauduma.

Nüüd asu pastatainaga tegelema. Suru taigen kätega lapikumaks ja lõika 3-4 tükiks, mis suru omakorda lapikuks ja rulli jahusel pinnal õhemaks. Võta pastamasin ning rulli taigen sealt läbi, laiemast vahest alates kuni kitsamani, kuniks oled saanud hästi õhukesed tainalehed.

Lõika tainalehtedest ca 4×8 cm suurused plaadid. Lõika mozzarella parajateks kuubikuteks. Pintselda  tainaleht munavalgega, aseta sellele mozzarella.

caramelle 1 DSC_6238

Rulli mozzarella taina sisse.

caramelle 2 DSC_6239

Keera otsad kokku, nii nagu keeraksid kokku kommipaberit. Väga tugevalt ei ole tarvis otsi kokku suruda.

caremelle 3 DSC_6240

Keeda pasta soolases vees 3-4 minutit.

caremelle 4 DSC_6241

Aseta taldrikule tomatikaste, tõsta sellele caramelle pasta ning riivi peale Parmesani juustu.

Nippe ja nõuandeid: 

  • Täidiseks võid kasutada ka ricotta-basiiliku-spinati segu.
  • Tainaääred võid põnevaks lõigata lainelisi pirukanoaga.
  • Üle jäävad tainaribad pane külmikusse kile alla ja valmista sellest järgmisel päeval tagliatelle pasta.

Retsept ja fotod: Eva Pärtel (Perenaine.ee)