Šokolaadise põhja ja krõmpsuva beseekihiga brita kook, mille vahel veidi hapukas jõhvikakreem.

Tainas:

  • 3 munakollast
  • 1 muna
  • 100 g suhkrut
  • 150 g võid
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl kakaopulbrit

Beseekiht:

  • 3 munavalget
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl mandlilaaste

Kreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 300 g kohupiimapastat

Jõhvikakissell:

  • 150 g jõhvikaid
  • maitse järgi suhkrut (u. 0,5-1 dl)
  • vett (u. 1 dl)
  • 1-2 spl maisitärklist

Vahusta muna, munakollased ja suhkur helekollaseks vahuks. Sega juurde sulatatud-jahutatud või ning omavahel segatud jahu, vanillisuhkru, küpsetuspulbri ja kakao segu.
Määri tainas ühtlaselt võitatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Vahusta munavalged, lisa järk-järgult suhkur, mikserda kuni mass on muutunud tihkeks. Tõsta beseemass lusikaga tainale ja silu ühtlaseks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta 175-kraadises ahju u. 20 minutit kuniks besee on pealt krõbe.

Jõhvikakisselliks pane potti jõhvikad ja suhkur, lisa veidike vett ja keeda kuni marjad muutuvad pehmeks. Võta pott tulelt ja kurna mass läbi sõela.

Tõsta jõhvikapüree uuesti tulele ja lisa vajadusel veidi vett, et jõhvikamass liiga paks ei oleks (kui soovid magusamat, lisa suhkrut), lase keema. Sega maisitärklis paari spl veega ja lisa potti. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuniks segu pakseneb (kissell peaks küllaltki paks olema), jahuta.

Vahusta vahukoor, lisa kohupiimapasta ja jõhvikakissell, soovi korral ka natuke terveid või kergelt purustatud jõhvikaid.

Lõika koogipõhi pooleks ning kata üks pool jõhvikakreemiga. Tõsta teine koogipool peale ja jäta vähemalt 6 tunniks külmikusse maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik, Perenaine.ee