Imelihtsalt valmiv banaani-iirise täidisega kook, kus peal kohev vahukoorekreem, mis omakorda kaetud krõmpsuvate soolapähklite ja šokolaadiga.
Koogipõhi:
- 90 g võid
- 200 g Digestive küpsiseid
Täidis:
- 2-3 banaani
- 150 g toorjuustukreemi karamelliga (Farmi)
- 2 dl 35% koort
- 2 spl kreeka jogurtit
- 2 sl suhkrut
- 2 sl peeneks hakitud soolapähkleid
- 50 g šokolaadi
Sulata või pliidil. Purusta küpsised peeneks. Seejärel lisa segades juurde sulatatud või. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22 cm läbimõõduga) põhjale ning soovi korral ka äärtele.
Sulata toorjuustukreem veevannil veidi pehmemaks ning määri küpsisepõhjale. Viiluta banaanid ning lao toorjuustukreemile.
Vahusta koor suhkruga vahule, lisa kreeka jogurt ning määri lusikaga koogile. Kõige peale raputa pähkli- ning šokolaadipuru. Lase jahedas taheneda vähemalt tunnike (veel parem üleöö).
Retsept: Kokkama.ee, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
moremi
Tõesti hea kook on. Esimesel päeval tundus natuke liiga magus, aga teisel päeval olid maitsed juba väga mõnusaks ühtlustunud 🙂
Siret
Kas vahukoor öö jooksul vesiseks ei lähe või kuidagi ära ei vaju?
Eva@Perenaine
Õige pisut, aga ei midagi hullu! Võid julgelt ööseks külmkappi jätta.
книги 2011 скачать
I’m sure it will interest many,
ML
Minul läks vahukoor pärast kreeka jogurti lisamist kohe võiks ära. Kas peaksin jogurtit varem lisama?
Eva@Perenaine
Oi, kui pahasti! Tundub, et koor sai liiga tugevaks vahuks mikserdatud. Kindla peale variant on jogurt lusikaga juurde segada. Saab ka mikseriga, aga seda juhul kui oskad koore tugevust aimata, et seda võiks ei mikserda.