Pehme kook küpsenud banaanidest ja röstitud mandlitest.

  • 2 muna
  • 2,5 dl suhkrut
  • 100 g sulatatud võid
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl kaneeli
  • 1 dl röstitud mandleid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 purustatud küpset banaani
  • 200 g maitsestamata jogurtit

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või. Haki mandlid. Sega kuivained omavahel.

Püreesta banaanid ja sega jogurtiga. Lisa kuivainesegu ja banaanisegu vaheldumisi munavahu hulka. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi või väiksemale ahjuplaadile.

Küpseta 175-kraadises ahju keskosas umbes 1 tund või nii kaua, kuni sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)