Banaani-porgandikook

Banaan ja porgand võivad koogi sees ka korraga olla. Kasuta üleküpsenud banaane.

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 3 muna
  • 3 banaani
  • 1,5 dl peenelt riivitud porgandit
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetusulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • soovi korral kaneeli või kardemoni

Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad.

Püreesta banaanid kahvliga ja lisa koos riivitud porgandiga tainale. Sega jahu küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga (ja teiste maitseainetega). Sega kuivained taina hulka.

Määri 24 cm-se läbimõõduga vorm võiga ja küpseta kooki 200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb kuivaks. Kõrvale sobib hästi jäätis.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Porgandipirukas salvei ja kitsejuustuga
Järgmine postitus
Porgandi rullbiskviit vaarikatega
1 Kommentaar

February 9, 2015

Aitäh! Väga väga maitsev oli! Ma panin veel sisse kreekapähklid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Porgandipirukas salvei ja kitsejuustuga

Pirukas noortest kasvueas porganditest, maitsestatud kitsejuustu ja salveiga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.