Banaani-kohvikeeks

Banaani magus ja kohvi mõrkjas maitse loovad selles koogis väga hästi töötava tandemi.

  • 2 suurt muna
  • 125 g suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 suurt küpset banaani
  • 50 g võid
  • 1 dl vett
  • 1 sl lahustuva kohvi pulbrit

Vahusta munad suhkruga. Sulata või. Banaanid purusta kahvliga, kohv lahusta kuumas vees.

Sega baanipüree sulavõi ja kohviga ning lisa munavahule. Sega jahu küpsetuspulbriga ja kalla muna-banaanisegule hulka. Sega kõik õrnalt läbi, kalla võiga määritud ja jahuga üle puistatud keeksivormi.

Küpseta 175 kraadi juures ahju keskosas umbes 1 tund või kuni sisse torgatud puutikk jääb kuivaks.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Apelsiniselt mahlane keeks
Järgmine postitus
Banaanikook, täiesti suhkruvaba
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Apelsiniselt mahlane keeks

Väga mahlane ja kergelt valmiv keeks, aeganõudev on vaid apelsinikoore riivimine ja mahla pressimine.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.