Banaani magus ja kohvi mõrkjas maitse loovad selles koogis väga hästi töötava tandemi.
- 2 suurt muna
- 125 g suhkrut
- 3 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 suurt küpset banaani
- 50 g võid
- 1 dl vett
- 1 sl lahustuva kohvi pulbrit
Vahusta munad suhkruga. Sulata või. Banaanid purusta kahvliga, kohv lahusta kuumas vees.
Sega baanipüree sulavõi ja kohviga ning lisa munavahule. Sega jahu küpsetuspulbriga ja kalla muna-banaanisegule hulka. Sega kõik õrnalt läbi, kalla võiga määritud ja jahuga üle puistatud keeksivormi.
Küpseta 175 kraadi juures ahju keskosas umbes 1 tund või kuni sisse torgatud puutikk jääb kuivaks.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)