Mõnusalt apelsinimaitse ja -lõhnaline keeksilaadne kook, milles riisihelbed krõbisevad mahlases mustikases täidises.
- 200 g võid
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 4 muna
- 1 apelsini riivitud koor
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3 dl nisujahu
- 1 dl riisihelbeid
- 4 dl mustikaid (värskeid või külmutatud)
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja riivitud apelsinikoor. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa koogisegule. Lisa riisihelbed ja kui kasutad külmutatud mustikaid, sega needki tainasse (sulatamata kujul). Kui on värskeid võtta, kalla koogisegu 20 cm-se läbimõõduga vormi ja puista siis mustikad koogi peale.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 55 minutit. Lase jahtuda, puuderda tuhksuhkruga. Serveeri mustikakisselli või -moosiga.
Retsept: Maru (mugandustega), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)