Austraalia tähistab 25. aprillil Anzac’i päeva mälestamaks Austraalia ja Uus-Meremaa sõdalasi I maailmasõjas. Sõduritele pandi kodust kaasa just neid küpsiseid – säilivad hästi ja on toitaineterikkad.
- 130 g nisujahu (2,2 dl)
- 80 g kaerahelbeid (2,2 dl)
- 2 dl pruuni suhkurt
- 1 dl kookoshelbeid
- 110 g võid
- 3 spl siirupit
- 1 spl vett
- 0,5 tl soodat
Sega nisujahu, kaerahelbed, suhkur ja kookoshelbed. Sulata või, lisa sulanud või sisse siirup ja vesi, sega. Lisa sooda ja sega. Lisa kuivainetele ja sega ühtlaseks tainaks.
Aseta 1 tl küpsisetainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sõrmede vahel ümaraks kettaks. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, sest küpsemise ajal vajuvad need õhemaks.
Küpseta 175-kraadises ahjus 12-15 minutit. Enne söömist jahuta, sest kuumana ei püsi küpsised koos, kuid jahtudes muutuvad need kõvaks.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Kerli
Muutsin natuke (nisujahu asemel täisteranisujahu, kookoshelveste asemel mandlijahu (ground almonds) ja siirupi asemel mesi), aga tulid ikka imehead! Ei vajunud küll nii lamedaks, kerkisid hoopis medaljonideks.
Epp Viires
ooohhh!!!!see on nüüd küll väga hea retsept!!!!väga tore—nii head küpsised!!!nämm-nämm!!!!
oohhh—hea krõbistada kohe tee või kohvi kõrvale!!!
Katriin
Siirup? Mis siirup?
Eva@Perenaine
Suhkrusiirup.
Katriin
Aitäh
EPP VIIRES
NEED ON JAH VÄGA HEAD KÜPSISED KRÕBISTADA!!!!
LIHTNE RETSEPT KAH!!!!
Gerli
Ülihead!
Anzac küpsised ehk kaerahelbeküpsised Austraaliast | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]