Austraalia tähistab 25. aprillil Anzac’i päeva mälestamaks Austraalia ja Uus-Meremaa sõdalasi I maailmasõjas. Sõduritele pandi kodust kaasa just neid küpsiseid – säilivad hästi ja on toitaineterikkad.

  • 130 g nisujahu (2,2 dl)
  • 80 g kaerahelbeid (2,2 dl)
  • 2 dl pruuni suhkurt
  • 1 dl kookoshelbeid
  • 110 g võid
  • 3 spl siirupit
  • 1 spl vett
  • 0,5 tl soodat

Sega nisujahu, kaerahelbed, suhkur ja kookoshelbed. Sulata või, lisa sulanud või sisse siirup ja vesi, sega. Lisa sooda ja sega. Lisa kuivainetele ja sega ühtlaseks tainaks.

Aseta 1 tl küpsisetainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sõrmede vahel ümaraks kettaks. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, sest küpsemise ajal vajuvad need õhemaks.

Küpseta 175-kraadises ahjus 12-15 minutit. Enne söömist jahuta, sest kuumana ei püsi küpsised koos, kuid jahtudes muutuvad need kõvaks.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)