Kümnete kokaraamatute ja sadade retseptide autor Angeelika Kang avas kuu aega tagasi Tallinnas Viru Keskuse IV korrusel oma kohviku. Meile meeldib see kohvik sedavõrd, et käisime Angeelikalt kohviku kohta järele pärimas.

Angeelika kardemonisaiu meisterdamas (neid saiu saab ka kohvikust!). Foto: Cafe More

Angeelika, kui kaua olid oma kohvikust või söögikohast unistanud? Millest see unistus alguse sai?

Aasta tagasi jõudsin arusaamisele, et just seda ma teha tahangi. Vaja oli uut väljakutset ja ju siis oli selleks aeg küps. Kuna reisides kulutan suurema osa ajast ja rahast kohvikutes käimisele, siis tasapisi hakkasin pilti kokku panema, millist kohvikut ma endale sooviksin. Killuke siit ja killuke sealt- ja selline ta nüüd siis on, kindlasti mitte veel valmis, pidevas arengus ja muutumises.

Kas oma söögikoha tegemises oli midagi nii keerulist, millega Sa alguses ei arvestanud?

Mõte kui selline teha kohvik on ju imetore, aga ega ma ikka sellist pinget päris ette ei osanud kujutada. Kui saaks vaid tegeleda selle “magusama” poolega, olla kreatiivne ja mõelda uusi toite välja, oleks kohviku tegemine imelihtne. Lisaks sellele on aga vaja ju tegeleda ka paberimajanduse ja administratiivse poolega, mis kindlasti pole minu tugevam külg. Leida hea meeskond ja neid koos hoida, see kõik nõuab pühendumist.

Miks selline nimi kohvikule – “MORE”?

Nimi MORE tuli minu õe käest. Mõtlesime pikalt eesti nime peale, aga no seda ei tulnud! Mõtlesime seosele raamatutega- samuti ei midagi! Ja siis tuli MORE, ei saanud sellest üle ega ümber. Lihtne, haarav ja lühike. Meie slogan seletab ka asja tuuma kenasti lahti. Kohviku asukoht on ka ju metropoliitne, see nimi sobib sinna.

Foto: Cafe MORE

Kirjelda ka oma kohviku söögivalikut ja miks valisid just sellised söögid?

Tegin kohviku eelkõige naistele nagu ma ise – meie külastajatest moodustavad 80% naised. Lähtusin sellest, mis on siiani meeldinud nii mulle kui ka minu sõpradele – supid (eriti püreesupid), salatid soojade lisanditega, mis asendavad kenasti praadi ja risotod- pastad. Ei midagi keerulist – lihtne, kiirelt valmiv ja värskest toorainest.

Kui tihti hakkad menüüd vahetama?

Menüüd tahaks pisut täiendada juba nüüd, kus me alles kuu aega oleme avatud olnud. Kevad läheneb ja mõtlen vaikselt juba rohelistele toitudele – spinat, spargel ja brokoli on mu lemmikud.

Kas arvestad söögi valmistamisel ka tooraine kvaliteediga, palun too võimalusel mõned näited.

Eelistan alati parimat kvaliteeti toiduainete valimisel ja lähtun seisukohast, et tahan pakkuda sama head toitu, nagu teeksin seda endale ja oma perele. Küpsetiste puhul ei ole küsimustki, kas valin või või margariini. Ikka või! Võimalusel eelistan ikka eestimaist toodangut, olgu selleks siis mahe täisterakaerahelbed müsli ja pudru valmistamiseks, või küpsetistesse, jahu saiakeste valmistamiseks või köögiviljad. Samuti on kõik piimatooted kodumaist päritolu. Toetan ka väiketootjaid ja valisin meie kohvikusse Esko talu maitsestamata jogurti, mis on parim.

Kui suur on kohviku meeskond ja kes sinna kuuluvad (ametilt, kogemuselt jne)?

Meie meeskonda kuulub hetkel lisaks minule 13 inimest- peakokk, 4 kokka, 3 baristat, kondiiter-pagar ja klienditeenindajad. Annan tööd ka tublidele üliõpilastele, kes saavad kooli kõrvalt pisut leiba teenida. Peakokk Brendan O`Sullivan on iiri päritolu mees, kelle kogemused selles valdkonnas on üsna muljetavaldavad.

Kas küpsetad ka ise või juhatad pigem vägesid?

Esimesel kuul olin ma ise kondiiter-pagari ametis 7 päeva nädalas. Nüüdsest on mul aga 5 päeva nädalas abiks hindamatu väärtusega kondiiter, kellega koostöös saame hakata edasi arendama ka meie tootevalikut. Pühapäeviti ja esmaspäeviti annan talle aga puhkust ja teen ise käe jahuseks.

Täname Angeelikat ja soovime kohvikule MORE edu ja kohvikupidajale jaksu!