Mahlased ja kaneelised muffinid krõbeda purukattega. Muffineid saad teha ka gluteenivabalt.
Muffinitainas:
- 200 g nisujahu (või 100 g riisijahu, 60 g mandlijahu, 40 g kartulitärklist)
- 0,5 dl suhkrut
- 0,5 dl kookossuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 muna
- 1 dl rapsiõli
- 1 dl piima
- ca 100 g mustikaid, kirsse
Kate:
- 70 ml pruuni suhkrut
- 30 g nisujahu (või võrdses koguses riisi- ja mandlijahu)
- 1 tl kaneeli
- 35 g külma võid, kuubikuteks lõigatud
Vispelda munad ja suhkur, lisa õli ja piim. Sega kuivained ja lisa muffinitainale, võimalikult vähe segades. Lisa mustikad ja kirsid – kui külmutatud, ära neid üles sulata. Tõsta muffinipesadesse (8 tk). Katteks näpi ained purutainaks ja pudista muffinitele.
Küpseta 185-kraadises ahjus ca 25 minutit.
Retsept: Mari-Liis Ilover (muudatustega), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)