Mesise ja lavendlise maitsega küpsised. Klaasikese külma piimaga küllalt toekas suutäis.

  • 100 g metsapähkleid
  • 50 g mandleid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 2 dl suhkurt
  • 1 dl mett
  • 1 muna
  • 3-4 spl lavendliõisi
  • 1 sl vanillisuhkurt
  • umbes 6 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Haki pähklid, mandlid ja šokolaad jämedaks puruks. Haki lavendliõied noaga peenemaks.

Vahusta toasoe või, suhkur ja mesi heledaks vahuks. Lisa muna ja vanillisuhkru-küpsetuspulbriga segatud jahu ning lõpuks pähklid-šokolaad.

Vormi taignast jahuste kätega kuus kitsast piklikku pätsi ja pane need kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi pätsid sõrmedega lapikumaks.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15 minutit ja lase 15 minutit jahtuda. Keera tükid tordilabida vms abiga ümber ja lõika diagonaalis 2-3 cm laiusteks ribadeks. Küpseta veel 5-7 minutit. Lase jahtuda ja naudi külma piimaga.

Retsept: Sikke Sumari (Kodu & Aed, august 2010), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)