Mesise ja lavendlise maitsega küpsised. Klaasikese külma piimaga küllalt toekas suutäis.
- 100 g metsapähkleid
- 50 g mandleid
- 100 g tumedat šokolaadi
- 150 g võid
- 2 dl suhkurt
- 1 dl mett
- 1 muna
- 3-4 spl lavendliõisi
- 1 sl vanillisuhkurt
- umbes 6 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
Haki pähklid, mandlid ja šokolaad jämedaks puruks. Haki lavendliõied noaga peenemaks.
Vahusta toasoe või, suhkur ja mesi heledaks vahuks. Lisa muna ja vanillisuhkru-küpsetuspulbriga segatud jahu ning lõpuks pähklid-šokolaad.
Vormi taignast jahuste kätega kuus kitsast piklikku pätsi ja pane need kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi pätsid sõrmedega lapikumaks.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15 minutit ja lase 15 minutit jahtuda. Keera tükid tordilabida vms abiga ümber ja lõika diagonaalis 2-3 cm laiusteks ribadeks. Küpseta veel 5-7 minutit. Lase jahtuda ja naudi külma piimaga.
Retsept: Sikke Sumari (Kodu & Aed, august 2010), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)