Need suured ja seest pehmed halvaamaitselised ja kergelt vürtsikad küpsised valmivad kiirelt kui kõrvitsapüree juba enne valmis keedetud.

  • 115 g võid
  • 175 g tumedat muscovado pruuni suhkrut
  • 200 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
  • 60 g halvaad
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 225 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl kaneeli

Vahusta või suhkruga heledaks, lisa kõrvitsapüree. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja vanillisuhkur. Lisa koos peeneks hakitud halvaaga kõrvitsa-võisegule, sega ühtlaseks.

Tõsta lusikaga tainaportsud ahjuplaadile, jättes piisavalt ruumi kerkimiseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. kahe ahjuplaaditäie jagu küpsiseid.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)