Maitsvad, krõbedad kaerapätsid.
- 50 g kaerahelbeid
- 120 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 100 g suhkrut
- 50 g rosinaid
- 50 g piimašokolaadi
- 1 sl linaseemneid
- 1 suurem muna
- 3 spl õli
Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, suhkur, vaniljesuhkur, seemned, rosinad ja hakitud šokolaad. Muna klopi õliga lahti ja lisa kuivainesegule. Sega kokku tainas.
Vormi 20 pallikest ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Jäta sisse ka vahed kerkimiseks.
Küpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Rowwa
Tegingi 2 munaga ja lisasin 1 spl õli juurde,kuid 20 g jahu asemel panin kakaod ning 1,5 tl lahustuvat kohvi.Küpsetuspulbri asemel 0,5 tl soodat.
Epp
Kõik kogused super parajad ja küpsised veel kõige paremad. Panin kohe teise laari hakkama, esimese pannitäiega istun üksi laua ääres ja mugin:). Küpsetuspulbri asemel panin soodat ja natuke hapukoort. Ja oma retsepti raamatusse panin neile pealkirjaks “Maailma lihtsamad kaerahelbe küpsised”.
Katrin
Tegin kohe kahekordse koguse, nüüd nõuab pere juurde. 🙂
Šokolaad jäi panemata, see-eest õli panin sutsukese (no 5-10 g) rohkem ja suhkrut võinuks kolmandiku jagu vähemgi olla. Igal juhul õnnestus imehästi.
Inna
Need küpsised tulid natuke kuivad-ilmselt lisasin vähevõitu õli või hoidsin liiga kaua ahjus? Maitse poolest aga väga head. Lisasin segaduse mõttes apelsini koort, tulid mõnusalt jõululikud.